School-G
is het initiatief van enkele creatieve en ondernemende groeizoekers. Ze vermoeden dat het zoeken naar natuurlijke, gezonde en evenwichtige groei op allerlei gebieden belangrijk is. Zeker in onze tijd van wildgroei, en de tijd waarin het verlangen naar groei als verdacht kan worden gezien.
We geloven in scholing en onderwijs, gebaseerd op een stevige wijsheidstraditie.
Tegen polarisatie en gelijkhebberij, en vóór de herbouw van een Robuust en Radicaal Midden.
Via geaard, geworteld en creatief onderwijs voor (jong)volwassenen.
School G als een Basic Learning Experience.

We willen School G graag met zoveel mogelijk mensen vormgeven, en laten ondersteunen. Doe je mee?

Esther Kersbergen

School G is voor mij een verrijkend initiatief om op zoek te gaan naar nieuwe taal in de huidige tijd, waarin een boodschap van Hoop zo belangrijk is. Waardevolle tradities, verhalen en rituelen, die soms duizenden jaren zijn meegegaan en mensen geholpen hebben om wijs te worden in het Leven, lijken niet meer vanzelf te landen bij de Westerse mens in een digitaal tijdperk. Dat vraagt om vertaling en herijking. Die beweging wil ik graag helpen faciliteren en natuurlijk ook genieten van de ontmoeting met anderen, die daar ook naar op zoek zijn.

David Heek

Ik ben gek op visie, spiritualiteit, liturgie en informatieoverdracht. Het onderwijs spreekt me altijd al aan, en in School G ontstaat er ruimte voor (jong)volwassenen om te groeien in godskennis en zelfkennis in relatie tot onze plek in de wereld. Deze combinatie heeft oude, joodse papieren waar ik graag doorheen blader en kennis vanuit opdoe. En dat geef ik graag weer inspirerend door aan anderen.

Jurjanne Dijkstra

 
Met mijn ruime ervaring in het ondernemerschap binnen en over onze landsgrenzen, hoop ik ook aan dit prachtige project mijn steentje bij te dragen.

Jan Huijgen

 
Als boer weet ik hoe goed het is om te aarden. Als mens weet ik hoe lastig dat is. De verbinding tussen creatie en Creator heb ik hierbij altijd als een onmisbare koppeling gezien.

Margreet Heek

 
Als cursusgever bij School G maak ik graag gebruik van verhalen. Verhalen zijn prachtige spiegels waarin we psychologische en spirituele inzichten kunnen opdoen. In het cursusaanbod verbind ik deze inzichten met de eigen levenservaringen vanaf de tijd in de baarmoeder. Dit geeft veel inzicht in wie je bent als mens, medemens en creatuur.

Balt Leenman

 
Ik ben een ‘beginner’, nieuwe dingen starten, innovatie en startups. De Eemlandhoeve, het Natuurobservatorium en School G, het idee om verbindingen te maken met natuur, met elkaar, met je innerlijke zelf en bovenal met God, zoekende om dat op een passende manier te doen, spreken mij geweldig aan.